Vacature zij-instromer, bij Fedra

32-40 uur per week, met ingang van september 2023

Altijd al leerkracht willen zijn? Dan is dit je kans!? Zet nu je eerste stap!

Vier besturen in Noord-Holland: Atlant, Tabijn, IJmare en Fedra, hebben de handen ineen geslagen en sinds 2018 bieden deze besturen gezamenlijk een zij-instroomtraject aan. In dit traject worden mensen die interesse hebben in het werken in het basisonderwijs, maar daarvoor niet de juiste papieren en ervaring hebben, opgeleid tot bevoegd leerkracht primair onderwijs.

Dit is voor jou dé unieke kans om het vak van leerkracht uit te oefenen en tegelijkertijd het vak te gaan leren. Wij bieden jou direct een baan als leerkracht, bekostigen jouw opleiding, bieden je goede begeleiding en na twee jaar ben je bevoegd leerkracht voor het primair onderwijs.

Wat ga je doen?

Tijdens het zij-instroomtraject aan de PABO Inholland ga je 1 dag naar school, met je medestudenten en werk je 2, 3 of 4 dagen als leerkracht op een van de scholen van Fedra. Het is een zeer intensief traject waarin veel inzet en een enorme drive voor gevraagd wordt. Tijdens het eerste jaar sta je naast een ervaren leerkracht, boven de formatie. In het tweede jaar krijg jij je eigen klas met uiteraard, tijdens het gehele traject, goede begeleiding. 

Wat heb je nodig?

Een afgeronde HBO/WO opleiding is een vereiste.
De bereidheid direct minimaal drie dagen voor de klas te staan en één dag per week de Pabo opleiding te volgen.
Actieve inzet en een positieve instelling om de opleiding met goed resultaat af te ronden. 

Een uitgebreid assessment bij de PABO Hogeschool INHolland is onderdeel van de procedure. Naar aanleiding van deze resultaten zal Fedra de keuze maken welke kandidaten er worden aangenomen voor het zij-instroom traject. Wanneer jij wordt geselecteerd start je begin september 2023 met de opleiding. 

Wat bieden wij? 

Een dienstverband in de functie van leerkracht voor 32 tot 40 uur per week.
Tweemaal een jaarcontract tijdens het volgen van de tweejarige studie, met uitzicht op een     vaste benoemding na het succesvol afronden van de studie. 
Inschaling conform CAO Primair Onderwijs schaal L10, trede 1 in het eerste studiejaar. Als het verplicht aantal studiepunten is behaald (afronding fase 2B), wordt de deelnemer ingeschaald in L10 trede 5. Na afstuderen L10 trede 7.
Goede secundaire arbeidsvoorwaarden o.a. een eindejaarsuitkering van 8,33% en Fit & Flexibel waarin je jaarlijks tot € 350,- naar keuze uit verschillende pakketten kunt besteden zoals sport, kunst & cultuur, ontspanning, kinderopvang en/of muziek;
Je krijgt de ruimte en de ondersteuning om te groeien en wij staan open voor jouw inbreng.

Kortom, wij bieden je een werkplek waarin jouw werk gewaardeerd wordt!

Interesse? 

Ben je nieuwsgierig of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marianne Dijks, hr-medewerker: 0251 217150 of mail hr@fedra.nl.

Heb je interesse in dit traject en deze functie en wil je direct solliciteren? Stuur dan je CV en motivatie naar hr@fedra.nl en wie weet zien we jou op het Fedra stafkantoor voor een kennismaking.

Reageren kan tot en met 21 februari 2023.